When I give seminars in Tokyo, I usually have lunch with the students. On the first day the seminar was in Ginza. I had no idea at all where to go for lunch, but one of the students worked in Ginza, and she took us to a famous gyoza place called Tenryu. The seminar finished at 11:00, we got there by 11:15, and there were already a lot of people in a long line in the rain, which was surprising! They opened at 11:30 and we entered the restaurant.
There was a big gyoza display there…that was kind of funny…
The student said “Beginners order both gyoza and stir fried vegetables or something, but that’s bad, you’ve got to order JUST gyoza and rice. You’ll never be able to eat them all if you order the former way.”
I followed her advice and ordered gyoza and rice. The gyoza were served, and they were HUUUUGE!! She said the regulars would eat them with vinegar, a lot of peppers, and mustard, but not with soy source. There were eight of them, and I couldn’t eat them all. (I left two.) You can ask them if you’d like to take the leftovers home, but I didn’t this time. They were really delicious, and the meat juices overflowed when you bit into them.
東京でセミナーがあるときは、
たいてい受講生のみなさんとランチをしています。
銀座のランチはどこがいいのかさっぱり知らなかったのですが、
受講生に銀座にお勤めの方がおられて、天龍という有名な餃子屋さんに連れて行ってもらいました。
11:00にセミナーが終了して、11:15には着いたのに、雨の中もう人がいっぱい並んでいて、びっくり!
開店は11:30でした。
お店の看板にもでっかい餃子がつかわれていて、なんだかおもしろい・・・
「素人はここで餃子と野菜炒めとか頼んじゃうんですが、だめだめ、ライスでないと」
と受講生さん。絶対に食べきれないのだそうです。
彼女のアドバイスに従って素直に餃子ライス。出てきたら、本当におーーーっきな餃子!!つけるのは、酢に胡椒たっぷり、醤油なしが通の食べ方なのだそうですよ。それにからしですね。8個あったのですが食べきれませんでした(2個残しました)。お持ち帰りもできるそうですが、今回はしませんでした。肉汁たっぷりでとっても美味しかったです!
英語発音入門講座
→ https://1tokkun.jp/pronunciation/
中学3年間の英語を3時間で復習するセミナー
→ https://1tokkun.jp/cyugaku/