【お手本5文】
The secret to make really tender meat has two ingredients: egg white and corn starch.
First, you slice the meat really thin, against the grain.
Then, you dip the meat in the egg white and then in some corn starch.
After that, you put the meat in a Ziploc bag and leave it in the refrigerator for a few hours (or overnight).
When you fry the meat on high heat it will be very tender!
(和訳)
すごく柔らかい肉を作る秘密は卵の白身とコーンスターチという2つの材料にある。
まず、肉を繊維に垂直になるように薄切りにする。
それから、肉を卵白につけ、コーンスターチに入れる。
その後、肉をジップロックの袋に入れて、冷蔵庫に2、3時間(一晩)入れる。
その肉を高温で焼くと、とても柔らかくなる。
【5文エクササイズ】
以下の( )部分を入れ替えて英文を考えてみましょう!
( )の数は増えても減ってもかまいません。
The secret to make really ( )( ) has ( ) ingredients: ( ) and ( ).
First, you slice the ( ) really thin, against the grain.
Then, you dip the meat in the ( ) and then in ( ).
After that, you put the ( ) in a Ziploc bag and leave it in the refrigerator for ( ) hours (or overnight).
When you ( ) the ( ) on high heat it will be ( )!